Nieuws

Vanaf zaterdag 7 september ben ik met verlof.Per 6 november is mijn praktijk weer geopend. Met hartegroet, Karin

De vijfnatuurgerichte principes

1. Energie

Energie is de basis van het leven. Elk systeem, elk orgaan, elke emotie en elke gedachte heeft zijn eigen energie. Wanneer er een tekort is aan energie in je lichaam, kan je lichaam niet funktioneren. Het zenuwstelsel ontvangt te weinig informatie en organen kunnen hun werk niet goed doen. Hierdoor kunnen lichamelijke, emotionele, psychische en energetische problemen ontstaan. Mijn energetische ondersteuning richt ik op een goede doorstroming van deze energie, zodat er heling kan plaatsvinden. De basis van leven is energie, alles bestaat uit energie. Ons lichaam dus ook!

2. Communicatie en Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk in ons lichaam. Het vervoert de opdrachten als prikkels vanuit de hersenen naar de rest van het lichaam. Wanneer deze overdracht van signalen niet goed funktioneert, ontstaan blokkades en kunnen sommige lichaamsfuncties niet (goed) meer uitgevoerd worden. Een goede geleiding van prikkels is noodzakelijk voor een goede communicatie tussen de verschillende functies van je lichaam. Het gaat om herstel van interne en mentale communicatiesystemen.

3. Drainage

Ons lichaam en onze geest worden belast met gifstoffen. Hierbij kan je denken aan straling, gassen, bepaalde soorten voeding en stress. In onze maatschappij komen we hier dagelijks mee in aanraking. Het is onvermijdelijk dat er in de loop der jaren een bepaalde vorm van "belasting" ontstaat, op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Bij drainage gaat het om de betreffende afvalstoffen op al deze niveaus af te voeren. Vast gehouden emoties kunnen middels doorvoelen van de pijn (oude) naar boven komen waardoor er ruimte en inzicht kan ontstaan, daarna defintief losgelaten kunnen worden en getransformeerd naar vrijere (essentie) kwaliteiten.

4. Voeding

Voeding is de bouwstof voor je lichaam. Om je lichaam goed te laten functioneren, is het van belang dat je de juiste voedingsstoffen tot je neemt. Niet voor niets is een Chinees gezegde: "de beste dokter staat in de keuken". Ook je geest heeft voeding nodig. Voeding kan ook bestaan uit uitdagingen, zingeving, verwachtigen, overtuigingen etc. Je omgeving kan je voeden, maar werkt vaak ook belemmerd. Soms is een andere manier van kijken en bewustwording activerend voor een sneller genezingsproces. Je kunt gebruik maken van mijn voedigsadviezen.

Psyche

Een mens bestaat uit meerdere delen. Hierbij kun je denken aan fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. (spiritueel) Deze delen zijn met elkaar verbonden en het is het meest positief als deze delen met elkaar samenwerken, in evenwicht zijn. Hier zie je vaak de kink in de kabel. Naast aandacht voor de lichamelijke gesteldheid is het van groot belang om aandacht te hebben voor emoties en gedachtenpatronen. Levenskunst is o.a. het bewust willen zijn van de feitelijke oorzaak van klachten, dit geldt voor klachten op alle nieveuas. Kwalen komen voort uit ontkenningen.

Door bewustwording van (belemmerende ) patronen (ook destructieve gedachtenpatronen, eigen oordeel, aannames, superego) kan hierin verandering plaats vinden. Het helpt je op weg naar herstel en kan klachten in de toekomst voorkomen. 

Mijn diverse behandelmethodes ondersteunen deze principes, waarbij de energetische behandelingen de basis vormen.

Tarieven

Natuurgeneeskundig consult (60 min.): 60 euro

Natuurgeneeskundig consult (90 min.): 90 euro

* Een massage kan een onderdeel zijn van een natuurgeneeskundige behandeling.

Nieuwsbrief november 2018

Pelgrimeren

Met een paar fotootjes en kort verslag wil ik jullie nog graag “met terugwerkende kracht” laten mee genieten van mijn pelgrimstocht. Zie de foto ’s onder aan deze pagina. ( als je mijn nieuwsbrief nog wilt ontvangen per mail, krijg je ook mijn foto's mee doorgestuurd)

In juni -juli liep ik het Jabikspaad. Ik ben gestart in Friesland, vanuit De Zwarte Haan en geëindigd in Roermond. De Zwarte Haan, aan de Waddenzee, is tevens een startpunt voor Santiago de Compostella.

Misschien ken je het programma “Laat mij maar lopen?” Het was afgelopen zomer te zien op NPO. Er zijn dus meer van die “gekke mensen,” die aan een pelgrimstocht beginnen en een aantal weken vanuit hun rugzak leven. Ik heb het een prachtig avontuur gevonden; heerlijk buiten, mooie natuur, op een eenvoudige manier leven en alleen maar de hele dag wandelen. Zo kwam ik in een meditatieve staat terecht, vertraagd en lopend met nauwelijks gedachten, stap voor stap de beweging van mijn voeten volgend.

Ik werd geraakt door mooie hartverwarmende ontmoetingen. Er is nog zoveel goedheid. Op allerlei manieren werd hulp geboden. De een bood een slaapplaats aan of koffie, een ander wees de weg, iemand gaf bij aankomst douchemuntjes. Enzovoort. Waarschijnlijk loop ik volgend jaar “naar het einde van de wereld”, naar het Spaanse Finistère”.

Audit

Ik heb in september een uitgebreide audit van mijn beroepsvereniging gehad, met positief resultaat. Ieder die komt voor een sessie & massage kan een nota natuurgeneeskundig consult ontvangen en deze indienen bij de ziektekostenverzekeraar.

*NIEUW 

Ontspanningsmassage Rebalancing & Kashmirische massage                                          Dit aanbod is een combinatie vanuit de Rebalancing en Kashmirische stroming. Tijdens deze massage is er ruimte voor koestering. Er wordt een moment gecreeerd van aandacht en rust, door liefdevolle aanraking. Het hart weet wat het wil. Na een ontspanningsmassage voel je je vrijer, lichter en weer een beetje nieuw. Deze masage duurt een uur.                                             

* De Kashmirische massage                                                                                                      De Kashmirische massage is een authentieke Indiase massage, afkomstig uit de omgeving van Kashmir. Aandracht en volle aanraking kunnen ook emotionele gevoelens oproepen. Alles mag er zijn. Hiertoe wordt je uitgenodigd.

Ons hart verlangt te voelen en te accepteren wat er is. dit geeft diepe ontspanning en ruimte.

*Mindfulness & Massage (Rebalancing Lichaamswerk)                                  Mindfulness is eigenlijk een mooi woord voor aandachtigheid of opmerkzaamheid", met je aandacht aanwezig zijn. Het is een tegenhanger van "op je automatische piloot je dingen doen", de dingen doen zonder dat je er van bewust bent. Zo kun je bezig zijn met een activiteit en tevens in je hoofd druk bezig zijn met plannen, herinneringen, zorgen analyses, enz. Je denken is bezig met wat gaat komen of wat is geweest, maar niet bij wat er hier en nu is. Je gedachten brengen je op "ingesleten patronen"(sporen), je herhaalt jezelf in denken, voelen en doen. Zo houd je gedrag in stand zonder dat je het weet en wilt. Aandacht brengt je terug in het moment, en kan je helpen deze automatismen te doorbreken, omdat je dan wel weet wat je nu niet weet!

In 8 sessies, gecombineerd met Lichaamswerk Rebalancing, (o.a. massage) leer je om je geest en lichamelijke gewaarwordingen te observeren, aanwezig te zijn in dit moment, te voelen in je lichaam en te doorzien dat alles steeds aan verandering onderhevig is. Dit is de natuurlijke staat van het leven. In dit moment is er geen probleem, wel als je (teveel) laat "lijden" door het denken, door het verleden en de toekomst.

Mindfulness geeft o.a. de volgende resultaten: Meer energie, meer zelfvertrouwen, minder stress, helderheid, doelgerichtheid waar nodig is, aandacht is gefocust, meer plezier in werk en privé.

*Steeds vaker heb ik clienten die deze sessies vergoed krijgen door de ziektekostenverzekeraar of via de werkgever onder de noemer van: loopbaan, coaching of supervisietraject. Voor vergoeding van de ziektekostenverzekeraar (bij aanvullende verzekering) kan er een natuurgeneeskundig consult worden uitgeschreven als Mindfulness gecombineerd wordt met Lichaamswerk & Bewustzijn. De consulten vallen onder alternatieve geneeswijzen.

De werkgever is veelal bereid een traject Mindfulness te betalen als het traject kan vallen onder loopbaan, scholing of supervisietraject. Mindfulness wordt dan gecombineerd met Coaching en Lichaam & Bewustzijnswerk. De aanvraag en offerte voor een dergelijk traject liggen als voorbeeld al voor je klaar.

Heb je een eigen bedrijf of praktijk, dan kan een dergelijk traject ook weggeschreven worden onder coaching, scholing etc. Het accent kun je dan bijvoorbeeld leggen op communicatie en sociale vaardigheden.